Over Flash

 

         
   
     
  In dit hoofdstuk behandelen we niet het flashprogramma om u te leren hoe een flashwebsite gebouwd wordt, met dit programma flash worden ook reclame banners voor websites gemaakt.

Het programma Flash wordt ook voor andere toepassingen gebruikt, in de toekomst zullen we meer aandacht aan dit onderwerp besteden.

Wat is Flash?

Flash is een applicatie van Adobe, die voornamelijk gebruikt wordt om bewegende beelden op het web te publiceren. Dit kunnen video's zijn, maar ook (interactieve) animaties, bewegende navigaties, spelletjes of effecten.

Flash Player

Om Flash-bestanden te kunnen afspelen op een website, is het nodig dat er een Flash Player is ge´nstalleerd. Via de website van Adobe kan de nieuwste versie van Flash Player gratis worden gedownload en ge´nstalleerd.

Met het programma Adobe Flash kunnen deze interactieve animaties en applicaties worden ontworpen. Dit programma is ook verkrijgbaar via de website van Adobe, maar niet kostenloos. Flash maakt gebruik van met frames, keyframes, movieclips, scenes, tweens, guides, vectoren, bitmaps etc.

Actionscript

Daarnaast heeft Flash zijn eigen programmeertaal: ActionScript. Hiermee kunnen de functionaliteiten en vormgeving van een animatie of applicatie worden beheerd.

Bovenstaande tekst is van de website
http://www.webdevelopment.nl/begrippenlijst/wat_is_flash

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
     
 

 

 
 

 
   
     
     
 

 

 

 
 
 
 

Home Practice Site About MietMie Our Goal Old Media New media Photography Film en video Radio / Tv MietMie Tv School Channel Webdesign Browsers CMS Hosting Subdomein Livestreaming Netwerken Social Media Community Facebook Skypen For Change Sites Google YouTube Twitter Google Plus Games Flash Webwinkels Webshop Cnet Wikipedia ICT Beveiliging Classroom Zoekmachines Whatsapp MietMie Chat Opleidingen Links Presentatie