Zoek machines

   
    Over Yahoo    
    Uit Wikipedia
Yahoo! Inc. is een
Amerikaans bedrijf dat onder andere bekend is van hun portaalsite en zoekmachine. De e-maildienst Yahoo! Mail behoort samen met Outlook.com en Gmail tot de marktleiders op het gebied van gratis aanbieders.
Yahoo! werd in januari
1994 opgericht door de Stanford-studenten David Filo en Jerry Yang. In maart 1995 werd het formeel opgericht als een bedrijf. Yahoo! is een acroniem voor Yet Another Hierarchical Officious Oracle en een volk uit Gullivers reizen van Jonathan Swift. In 1996 kreeg Yahoo! een notering op de technologiebeurs NASDAQ. In 2013 telde het bedrijf ongeveer 11.700 werknemers.
Het belangrijkste bezit van Yahoo! is het belang in de Chinese
Alibaba Group. In 2005 investeerde Yahoo! US$ 1 miljard in dit bedrijf. Alibaba ging in september 2014 naar de beurs en had toen een marktkapitalisatie van US$ 200 miljard.
Lees verder:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Yahoo

https://search.yahoo.com/
   
   

 

   
    Over Alexa    
   

Uit Wikipedia
Alexa
 Internet is een in CaliforniŽ gevestigd dochterbedrijf van Amazon.com, en is het bekendst door haar website die informatie ter beschikking stelt.
Alexa voorziet ook "site info" voor de A9.com zoekmachine en voor Alexadex.com. In december 2005 stelde Alexa haar uitgebreide zoekindex
Lees verder:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Alexa_Internet
http://www.alexa.com/siteinfo

   
         
    Over Google    

 

 
 

Uit Wikipedia
Google Inc. is het bedrijf achter de 
Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het bedrijf telt 53.861 werknemers (december 2012). Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, CaliforniŽ. Sinds 19 augustus 2004 was het bedrijf beursgenoteerd. In oktober 2015 werd het bij een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick.[4] Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.[5]
Lees verder
https://nl.wikipedia.org/wiki/Google_Inc.
http://ww.google.com

   
         
 
 

Home Practice Site About MietMie Our Goal Old Media New media Photography Film en video Radio / Tv MietMie Tv School Channel Webdesign Browsers CMS Hosting Subdomein Livestreaming Netwerken Social Media Community Facebook Skypen For Change Sites Google YouTube Twitter Google Plus Games Flash Webwinkels Webshop Cnet Wikipedia ICT Beveiliging Classroom Zoekmachines Whatsapp MietMie Chat Opleidingen Links Presentatie