ICT Beveiliging

 
 

Informatiebeveiliger Uit Wikipedia

 
 

Informatiebeveiligers zijn professionals die zich bezighouden met de beveiliging van informatie en de informatievoorziening. Dit kan zowel voor de eigen organisatie zijn als voor een derde. Verschillende functies in de informatiebeveiliging zijn Security Manager of Officer, Adviseur informatiebeveiliging, Beveiligingsarchitect, Informatiebeveiligingsfunctionaris (IBF ).

Informatiebeveiligers zijn grofweg in te delen in drie sub-specialismes, te weten:

bullettechnische georiŽnteerde Informatiebeveiligers
bulletproces en business georiŽnteerde Informatiebeveiligers
bulleten de combinatie van beide

 

 

Opleidingen[bewerken]

In Nederland worden onder meer de volgende opleidingen georganiseerd:

bulletHet Expertisecentrum Informatica, Media en Communicatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft in samenwerking met het Platform voor Informatiebeveiliging ontwikkeld de Master of Risk control and Information Security. Deze toegepast wetenschappelijke (Professional-)Master start in oktober 2008.
bulletDe TIAS School for Business and Society organiseert in Eindhoven twee mastersopleidingen voor informatiebeveiligers: Master of Security in Information Technology (MSIT) en Master of Information Security Management (MISM). De eerste is een technisch georiŽnteerde opleiding, de tweede een management georiŽnteerde opleiding.
bulletDe Haagse Hogeschool organiseert in Zoetermeer op de Academie voor ICT&Media een bachelor opleiding Information Security Management (ISM) en daarnaast enkele minors Informatiebeveiliging en een minor Identity & access management.

Er zijn verschillende instituten die opleiden voor verschillende internationale certificeringen.

Internationale certificeringen[bewerken]

Internationaal zijn er voor informatiebeveiligers verschillende kwalificaties. In de regel zijn het Amerikaanse certificeringen, waarvan het kenmerk is dat het certificaat wordt verkregen:

bulletals de kandidaat een (multiple choice) toetsexamen heeft afgelegd
bulletals de kandidaat een aantoonbare praktijkervaring van meerdere jaren heeft
bulletals de kandidaat aantoonbaar permanente educatie volgt.

Ander kenmerk is dat er voor dergelijke kwalificaties formeel geen opleiding nodig is.

Lees verder

Wij gebruiken Comodo firewall en het werkt voor ons, daarom dit advies.
Door Comodo
De Comodo Firewall is gebruiksvriendelijk door een aantrekkelijke lay-out en eenvoudige bediening. Dit maakt het product erg geschikt voor beginnende gebruikers, maar door de vele instelmogelijkheden voldoet Comodo Firewall ook aan de wensen van ervaren gebruikers.
Link naar download

Free version Comodo firewall
 

 
 
 

Home Practice Site About MietMie Our Goal Old Media New media Photography Film en video Radio / Tv MietMie Tv School Channel Webdesign Browsers CMS Hosting Subdomein Livestreaming Netwerken Social Media Community Facebook Skypen For Change Sites Google YouTube Twitter Google Plus Games Flash Webwinkels Webshop Cnet Wikipedia ICT Beveiliging Classroom Zoekmachines Whatsapp MietMie Chat Opleidingen Links Presentatie