Welkom op Wikipedia
De vrije encyclopedie

Aantal artikelen: 1.841.959
Aantal actieve gebruikers: 3.809
Portaal van de week: Krim

Geschiedenis Kunst & Cultuur Landen & Volken Mens & Maatschappij Wetenschap & Technologie Politiek Religie Sport Taal
Uitgelicht Etalage Over Wikipedia
Hoofd van Herakles

Herakles

Herakles (Oudgrieks: Ἡρακλῆς) of Hercules (Latijn) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij was een Griekseheros, en werd beroemd om de 12 moeilijke werken die hij uitvoerde in opdracht van koning Eurystheus. Herakles was een echte held, die door de combinatie van enorme kracht en een flinke dosis slimheid machtige daden kon verrichten.

Mogelijk werd Hercules niet geÔntroduceerd door Grieken, maar doorFenicische handelaars uit Tyrus (Melqart) in Rome. (Lees verder)

Zuid-Afrikaansche Republiek
Boerenzwaluw
CaliforniŽ
Reuzenotter
Aspasia
Hongaarse minderheid in RoemeniŽ
Voetbal in Spanje
Opwarming van de Aarde

Wikipedia is een online encyclopedie die tracht inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief enverifieerbaar is. Het project is gebouwd op vijf zuilen. De Nederlandstalige versie startte op 19 juni 2001 en is, gemeten naar het aantal artikelen, met ruim 1,8 miljoen artikelen de op drie na grootste taalversie.

Iedereen kan direct online inhoud publiceren, met inachtneming van de basisregels zoals die met betrekking tot de verifieerbaarheid van de inhoud en detoelaatbaarheid van artikelen. Er zijn veel hulppagina'sbeschikbaar. Er is ook een snelcursus voor nieuwe gebruikers, onder meer over het creŽren of hetbewerken van een artikel. Zijn er toch nog vragen, dan kunnen die gesteld worden bij de helpdesk.

Wist je dat... Afbeelding

Piramide van Gulpen

bullet... het kortste koninklijke besluit dat ooit in Nederland werd uitgevaardigd, uit 1937 dateert en luidde "De kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn rood, wit en blauw." ?
bullet... de Vlaamse zeezender Radio Mi Amigo in 1974 een postadres in Spanje nam om hetVerdrag van Straatsburg te omzeilen?
bullet... een bouwvallige schuur moest wijken voor de 9,5 miljoen gulden kostende piramide van Gulpen, maar dat de eigenaar van de schuur de piramide later kon verwerven voor vrijwel hetzelfde bedrag als hij voor de schuur had ontvangen?
bullet... de oliecrisis van 1973 in Nederland een rol speelde bij het invoeren van maximumsnelheden op wegen buiten de bebouwde kom?
bullet... de Vlaamse stripfiguren Suske en Wiske geen broer en zus zijn, maar dat Suske is geadopteerd door Wiskestante Sidonia?

Twee bruine bavianen in een wildpark in de buurt van de Britse plaats Hythe.

Twee bruine bavianen in een wildpark in de buurt van de Britse plaats Hythe.

Lees verder

 
 

Home Practice Site About MietMie Our Goal Old Media New media Photography Film en video Radio / Tv MietMie Tv School Channel Webdesign Browsers CMS Hosting Subdomein Livestreaming Netwerken Social Media Community Facebook Skypen For Change Sites Google YouTube Twitter Google Plus Games Flash Webwinkels Webshop Cnet Wikipedia ICT Beveiliging Classroom Zoekmachines Whatsapp MietMie Chat Opleidingen Links Presentatie